Siirry suoraan sisältöön

Makuja

Makuelämyksiä

Keittiömme loihtii erinomaiseksi kehuttua, mahdollisimman pitkälle lähiruokaa painottavia raaka-aineita. Jokaisella menulla on tarinansa ja nimikkohenkilönsä. Pääsääntöisesti syömme yhteisessä pöydässä herkullisia annoksia. Ruokamme on hyvää ja sitä on riittävästi. Parasta ovatkin pitkät ja tunnelmalliset illalliset. Yksilölliset toiveet ja tilaisuuden luonne rakentavat lopullisen muodon ainutlaatuiselle tilaisuudelle, sen ruualle, elämyksille ja esillepanolle. Voimme tehdä asiat helpoksi, jolloin suunnittelemme ryhmälle ja tilaisuuteen sopivan herkullisen menu -kokonaisuuden kauden herkuista. Inspiraatiota voidaan katsoa seuraavista makunautintoteemoista, josta kukin menu on omistettu suvun päähahmoille. Valitsemme juomat ja niiden tarinat sopimaan tilaisuuden luonteeseen.

Inspiraatiota

  • Pentti Vaarnan riistaherkut: Pentti-ukki harrasti metsästystä, jolloin perinteisesti Villaforsissa syötiin itse metsästettyä riistaa, hirveä, peuraa tai kaniinia. Myös lammas on rakastettu pöytävieras Villaforssissa.
  • Pertti-enon kalasaalis: Pertti-eno oli kova kalamies. Savustettu tai muu kauden kala komistaa pöytää höysteineen.
  • Mummin herkut ovat rakkaudella tehtyä kotiruokaa (sopat, Wallenbergin pihvit ja itse tehty perunamuussi sekä itse leivottu leipä Mummin ohjeiden mukaan valmistettuna). Yö tai iltapalana on erityisreseptillä tehtyä Forss-kiusausta. Yövieraille katamme runsaan mummolan aamiaisen ja päivisin hellimme vieraita uunituoreella pullalla ja tai suolapaloilla kahvin ja yrttiteen kera.
  • Satu Sinikan juhlamenu perustuu vanhoihin muistiinpanoihin talossa vietetyistä juhlista ja cocktailpaloista. Myös suussa sulavat voileipäkakut ovat bravuurimme. Moninaiset makeat koristavat myös juhlapöytää.
  • Paula Elinan menu sisältää kasvisruokaa, elävää ravintoa ja vegaaniherkkuja.
  • Hartmuthin ritari-menu: Sukujuuret ulottuvat myös Kronbergin linnaan Saksassa. Täältä inspiroituneena toteutamme myös menuita tarinoin höystettynä.
  • Villaforsissa on kestitty monia kansainvälisiä vieraita ja matkoja tehtiin myös moneen maailman ääreen. Tästä inspiroituneena voidaan tuoda menuhin myös kansainvälisiä tuulia, saksalaisen, italialaisen, intialaisen, nepalilaisen tai vaikkapa Hawajilaisen illan muodossa.